2007. december 31., hétfő

Túra a zúzmarás budai hegyekben


14. túra * Hűvösvölgy - Rozália téglagyár : 2007.12.30.
Résztvevők: Mariann, Pálfi Ildi, Pálfi Réka, Sz. Kis Ági, Sz. Kis Laci X2, Sz. Kis Zoli, Hegedűs Dani
Túra időpontja: 2007 december 30, vasárnap
Helyszín: 14. túra, Hűvösvölgy – Rozália téglagyár (a 10. útnál)
Megtett távolság: 15 km, összes idő: 5:22 óra, ebből állásidő 1:10 perc.
Pecsétek: 4 pecsételő hely volt,
Startkép
Igazi téli túra hangulat volt. Hideg, hó, zúzmara, köd. De ezzel együtt nem panaszkodtunk az időre. A -6 fokos hőmérséklet egyetlen káros folyománya az volt, hogy Shellyke otthon maradt, így senki sem nézett delejesen a Hűvösvölgyben.
Zúzmara
Indulásnál az első pecsétet 8 lelkes gyerek (régebben úttörő) vasutastól lehetett megszerezni. Átvágva a Hűvösvölgyi úton elkezdtünk felkaptatni a hegyekbe. A Hármashatárhegy tetejét leszámítva végig széles, sima gyalogúton vezetett a jelzés, és még csak nem is csúszott, mert a hidegben esett porhó valahogy nem csúszós.Valószínűleg a városközeli elhelyezkedés miatt számos futó, gyalogló sporttárssal találkoztunk, de voltak biciklisek és népesebb nyugger csoportok is. Nagy élet volt az erdőben!
Kisebb emelkedők után kereszteztük a Szépvölgyi utat, majd 2,5 km-en 220 métert emelkedve fölértünk a Hármashatárhegyre. Pecsételtünk, majd lerontottunk a Virágos nyeregbe, ahol egy (a körülményekhez képest) kellemes büfében megettük a szendvicseinket, megittuk teánkat, és egy 6 km-es lejtmenet végén csaknem 400 métert ereszkedve értük el a 18-as buszt a 10-es úton. Fáradtan, de elégedetten buszoztunk be a Flóriánhoz, ahol autóba szálltunk.
Buszon

Képek itt