2008. augusztus 20., szerda

Kettecskén a Pilis felé

12. túra * Dorog - Piliscsaba: 2008.08.20.

Résztvevők: Sz. Kis Ági, Sz. Kis Laci, Marcipán
Túra időpontja: 2008 augusztus 20.
Helyszín: Dorog - Kesztölc - Klastrompuszta - Piliscsév - Piliscsaba. Megtett táv: 18,6 km; összes idő: 6:30, menetidő 5:15.
Pecsétek: 3 pecsételő hely volt: indulás, érkezés + Klastrompuszta.

Autóval Piliscsabára, onnan busszal Dorogra mentünk. Bemelegítésként kicsit futottunk a busz után, feltuszkoltuk Marcipánt a buszra, és hipp-hopp Dorogon termettünk. Első lendületből elsuhantunk az állomás mellett, de mégsem, úgyhogy pecsétekkel a füzetben baktattunk Dorog utcáin, és cseppet sem voltunk bánatosak, mikor beértünk az erdőbe.





Kesztölcön át felértünk egy hegyoldalba, ahol gyönyörű nyárvégi réten vitt az ösvény. Észak-nyugatra pompásan látszott a Gerecse, az eddigi szakaszok színhelye. Közben jó meleg lett, a túracsapat egyik tagja sokat izzadt, és talán nem ivott eleget.









A hegyi legelő után árnyas erőben erősen ereszkedtünk lefelé, míg el nem értünk egy betonutat. A nagy melegben igen tikkadtan értünk Klastrompusztára. Itt pecsételés, evés és végre komolyabb (víz) ivászat következett, meg egy félórás pihenő.








A klastrompusztai klastrom romokat éppen átépítik, jelenleg nkább
Klastrompuszta után további ereszkedés következett egy erdős-rétes úton. Szép volt a táj, de ahol sütött a nap, ott igen meleg volt. Marcipán is sűrűn kért inni.
Piliscsév temploma
Végre beértünk Piliscsévre. Hosszú, unalmas falu volt. Onnan kiérve már csak egy komoly feladat volt: egy sívó homokos, nehezen járható földúton, folyamatosan emelkedve elsétálni Piliscsabáig.
Hát, nem ez volt az eddigi túrák legjobb része.
Piliscsabán pecsételés, és a kocsi megtalálása. A túra fénypontját hazafelé az első benzinkútnál magunkhoz vett dupla csokis Magnum, meg a jéghideg kóla jelentette.