2016. augusztus 17., szerda

Aki bogár után megy...

Szakasz: Úrkút-Nagyvázsony (7. sz. túra)
Időpont: 2016. augusztus 15.
Táv: 15,9
Szint: +275/-448
Tiszta menetidő: 4:02
Résztvevők: Mariann, Sz. Kis Ági

 A nagy családi (Király-Oszolik-Sz. Kis) nyaralás alatt indultunk el Mariannal az Úrkút-Nagyvázsony szakaszra. A reggel kicsit felhős, kellemesen hűvös volt. Királylaci vitt minket Úrkútra. Mire bekötöttük a cipőnket, bepecsételtük a kezdő pecsétet, addigra Királylaci, már árkon-bokron túl volt, az indulókép nélkül. De semmi gond, majd a Photoshop segít, hogy a két résztvevő egy indulóképen legyen.




A régi túrából arra emlékeztem, hogy aszfaltos erdei út vezet Kab-hegyről lefelé, ezért mikor Úrkút után, kiértünk az erdőből és szembetalálkoztunk az első aszfaltozott úttal, hallgatva a belső irányzékomra, a jelzőtáblától (kép alább)
nem zavartatva magamat határozottan jobbra fordultam. Mariann nem értette, de gondolta, én már jártam ezen a szakaszon, biztosan tudom, mit csinálok. (Jött a bogár után és…) Ez az eltévedésünk, negyedóránkba került.

Később találtunk egy békalencsés tavacskát, ott nem tévedtünk el, csak elbizonytalanodtunk, de jó irányba mentünk tovább.

 A Kab-hegyi kilátó sokkal alacsonyabban van, mint emlékeztem.

10 óra körül jártunk ott, megettük az tízórai-ebédet, ücsörögtünk egy kicsit, felmásztunk a kilátóba, küldünk üdvözletet a többieknek. Csináltam egy képet a kilátásról. Ekkor még bárányfelhős, enyhén párás volt az idő.


Ezt láttuk a kilátóból













Még árnyékban



9,1 km volt még előttünk, csak ereszkedéssel. A Kab-hegyről tarvágásban jöttünk le, utána pedig fiatal tölgyesen keresztül gyalogoltunk. 

Szinte észre sem vettük, hogy mikor tűntek el a felhők az égről, csak azt éreztük, hogy egyre jobban melegünk lett.

Az utolsó 5,5 km első része nyílt mezőn, aztán a Tapolca-Veszprém nagy forgalmú közúton (kamionok, teherautók, és az aszfaltból áradó forróság), majd Nagyvázsonyon keresztül vezetett. Nehéz volt nagyon.

Nyílt mező Nagyvázsony előtt
A vár tövében a kocsinál leállítottuk a stoppert. 4:02 perc volt a mozgásban töltött időnk. Zánkán fröccsel, ebéddel vártak minket a többiek. Terveink szerint a héten még megcsináljuk az Úrkút - Városlőd szakaszt. Városlőd végiggyalogolásával.