2007. december 17., hétfő

Végre igazi téli túra!

 11. túra * Koldusszállás - Tardos : 2007.12.15.

Startra készen

Résztvevők: Mariann, Pálfi Ildi, Pálfi Csabi, Shellyke, Sz. Kis Ági, Sz. Kis Laci, Marcipán
Túra időpontja: 2007 december 15., szombat
Helyszín: 11. túra, Koldusszállás -- Tardos
Megtett távolság: 15 km, összes idő: 4:45 óra, ebből állásidő 50 perc.
Pecsétek: 2 pecsételő hely volt, Koldusszálláson már másodszor pecsételtek, akik az október 13-i túrán is voltak.
A túra csöndesnek, rövidnek ígérkezett. Az indulási és az érkezési hely kedvező volt kocsimozgatási szempontból, ráadásul nem is sokat késtünk, úgyhogy 9 óra előtt sikerült a Tarján – Tatabánya út mellől elstartolni.
Az újonnan csatlakozó túrázók voltak a legizgatottabbak, de ez közülük csak Marcipánon látszott. Marcipánt teljesen felajzotta az a szokatlan terelési feladat, hogy erdei utakon kellett a szétszakadozott társaságot ellenőrzése alatt tartani. Így azután folyamatosan nyargalt az élboly és a lemaradók között, legalább háromszoros távot teljesítve, mint a többiek.
A hőmérséklet -7 fokról indult, és mire fél kettő körül befutottunk Tardosra, addigra -1-re melegedett az idő. A fagy mellé hó is társult, részben fehérre festve az utat, részben a fejünkre hullva.









Egyik sem volt túl sok, így igen kellemes télitúra hangulatban jártuk végig az utat. A télies idő extra haszna az volt, hogy az előző heti sár megfagyott egy kicsit, így csaknem tiszta bakancsokkal fejeztük be a napot.

 










A Gerecsére jellemző ritkás szálerdőkben vezetett leginkább az út, most először kellett létrát (kerítést) másznunk. Marcipán élénksége a létrázásoknál is nagy volt, így kissé macerás volt áttuszkolni az akadályokon.



 

Kellemes, jó kiméretű túrát tettünk meg, ideális téli körülmények között.
Tardos előtt
Utcakép Tardoson



Képek itt

Nincsenek megjegyzések: